torsdag 14 mars 2013

Gröna fingrar

 Gröna fingrar                   Temperaturen -11, 7 °      Källa temperatur.nu                

trädgård, odla, grönafingrar, Sollentuna, trädgårdsmästare, anlägga, om man har råd, från ide till verklighet,njut av trädgård, trädgårdsdrömmarVad är egentligen gröna fingrar? Många bekanta säger ibland att jag har gröna fingrar och de själva har inte gröna fingrar. För mig gröna fingrar är inte att lyckats med alla växter och att ha en prunkande rabatt. Jag skulle inte säga att jag lyckats alltid med allt och vill inte heller.
Man lär sig av erfarenheter genom att prata med andra genom att utan dela med sig kunskaper som uppstår av många års provning, testing som kan gå vidare till alla andra

Gröna fingrar är:
- Ofta säger man ”han/hon har gröna fingrar” och alla förstår att denna människa är begåvad på något sätt från födelse. Jag vill inte påstå det. Jag tror varje enskild individ kan utveckla gröna fingrar om man vill och man har tid, ibland tiden sätter gränserna, hur mycket man vill lägga ut i trädgården, hur stor tomt, hur många sorter växter, vilken typ av mark, vilket läge, eller om man har råd, varför inte? Anlita en trädgårdsmästare och njut bara, sitt ute njut av en färdig trädgård som byggdes bara från ide, ritning till verklighet du behöver inte vänta så lång för att kunna njuta av din trädgårdsdröm. Livet är kort och man vill inte heller sitta och plugga in sig massor av kunskap som kanske tar på kraften man vill njuta av våren, sommar, höst och vinter i en funktionell trädgård.
- Att förstå trädgårdens betydelse för miljö- och kretsloppstänkande.
- Att planera trädgårdens delar, för att lyckats  i trädgården planering är en grundsten
- Iakttagelseförmåga och  tålamod   viktiga delar  för att lyckats  i trädgården själv
- Nyfikenhet och arbetsamhet. Om du är nyfiken och följer utveckling av växterna du lär dig
och framför allt, att älska växter.
Du kan älska växter utan anstränga dig låt annan fixa din oas och gör rätt från början  så slipper dyra misstag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar