fredag 21 februari 2014

Takfusk


Ibland kan det gå fel när man anlita en takfirma, taket på huset är det viktigaste som finns och om det är skadat en renovering kosta mycket.
Det här är historien av en bekant som anlitade en Takfirma som levererade priser väldigt snabbt och de var väldigt intresserade att börja nu!!!
Detta gjorde att min bekant tyckte om ”Takfirman” . De var inte som andra firmor som säger att de är redan bokade två månader framme och de ber kunden vänta .

Takfirman kom och gjorde jobbet ”utan byggställning”. Huset ligger väldigt högt i Sollentuna och det blåser kraftigt.  När min bekant fick slutfakturan han blev oroligt om hur såg ut på taket han kunde inte klättra upp och kolla själv. Då anlitade han en annan firma som han kände till de är inte takspecialister men de är snickare och kunde gå upp och kolla upp det nya taket. Förvånande nog taket hade brister. Här är en bild på det. Trasiga pannor, håll i taket mm.


Jag tycker att det är så tragiskt att svenskregistrerade firmor lurar kunder de skickar utländsk personal att utföra jobbet och personalen kan inte svenska byggnormer. Kunden kunde inte alls ställa frågor personalen pratar inte svenska.


byggfusk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar