tisdag 19 mars 2013

Byta fönster BBR 19


Tjej och byggare
 BBR 19, byte av fönster, bygg, lagkrav i BBR, energiräcknaren, bygga hus, Hur många tjejer finns där ute som är byggare? Snickrare, VVS-montör, målare känner jag några. Det vore kul att kartlägga hur många tjejer jobbar som byggare.  Killar på bygget gjorde byte på 19 fönster i ett hus. Att byta fönster ska inte bara så komplicerad om du har en bra firma som ta åt sig projektet på ett ansvarig t och bra sätt. I våra projekt kunden köpte fönster själv från Elit när vi kom till arbetsplatsen fönster leveranser fanns på plats.
Boverket byggregler
Det är en väggledning angående val av glass och beslag för att uppfylla boverkets krav. Föreskrifterna gäller vid uppförande av ny byggnad och ändringar i nuvarande byggnad.
Läs om det på boverket hemsidan
Från 1 januari 2013 gäller nya lagkrav i BBR. De nya kraven syftar till att öka personsäkerheten och särskilt stärka skydden vid de utrym­men där barn håller till.

BBR 8:35 – Glas i byggnader.
Glasytor som är oskyddade och så placerade att personer kan komma i kontakt med dem ska utformas så att risken för personskador begränsas.
BBR 8:352 – Skydd mot fall genom glas. Ny föreskrift om att glasytor ska utformas för att begränsa risken för fall genom glasytan vid en fallhöjd på mer än 2,0 meter.

BBR 8:353 – Skydd mot personskador.
Glaset ska, i andra specifika fall, vara av sådan kvalitet att risken för skärskador begränsas
Energiräknaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar